02.02.2010

Vårruller og snart strikking på Sørlandet!

Siden det er leeenge siden noen har postet her i fellesbloggen, tenkte jeg at det var på tide med en liten oppdatering. Først ut er helgens kommende ekspedisjon: Strikkehelg på Sørlandet hos vis2vas, som har invitert noen få heldige venninner fra fjern og nær. Vi skal lære nye teknikker, bli kjent med noen nye folk, strikke og kose oss veldig! Fredag drar Gro, Halaisa, Margot, Senna og undertegnede med toget nedover, og piknikkurven med innhold er nøye planlagt-alle har fått sin oppgave. Det blir knallkjekt! Bilder og fortellinger kommer etter helgen.

Den andre tingen jeg har lyst til å poste, er dagens middagstips-vårruller. Enkelt og relativt kjapt å forberede, det eneste som tar litt tid er selve rullingen. Min oppskrift får dere her, den kan varieres som en ønsker:

Vårruller

Du trenger: Vårrullpapir(fås kjøpt i innvandrerbutikker), risnudler(samme sted), nøytral olje, søt chilisaus, soyasaus, eventuelle andre chili/lime/chutneysauser til dip, og så kan du servere med ris hvis du vil
Fyll:
Det jeg har i fyllet i dag, er kyllingfilet, tunfisk, kål, kinesisk hvitløk, gulrot, koriander og litt søt chilisaus med kokos pluss soyasaus. Jeg krydrer litt til slutt med salt,pepper og sitron eller lime. Det går an å hive oppi chili hvis en vil ha sterkere vårruller, jeg foretrekker å lage rullene milde og heller ha sterkere dip hvis en har lyst på det.
Sånn gjør du:
Kutt alt som skal i fyllet i små biter. Fres kylling, tunfisk og hvitløk i olje og sett til side, eller ha det over i ei stor gryte som du lar stå på svak varme. Fres resten av grønnsakene/fyllet i litt olje, og hell dette oppi gryta sammen med kjøttet. Rør sammen fyllet og smak til med sauser og krydder.
Ha ca 1 spiseskje med fyll i hver vårrull(litt avhengig av størrelsen på vårrullpapiret), rull sammen som en konvolutt og "lim" med litt olje. Legg rullene på bakepapir og pensle dem med olje. Stekes på 225/250 grader(alt ettersom hvordan ovnen din ter seg) til de er gylne og sprø. Server med ris eller dip eller begge deler, eller spis dem som de er! Det er veldig godt med papadoums og myntedip til også.

2 kommentarer:

  1. Friste, frise - både med tur og med vårruller!

    SvarSlett
  2. Hmmmm....Må visst kopiere denne oppskriften? Har ALDRI prøvd å lage vårruller fra grunnen selv om det høres fristende ut;)

    Blir LYKKELIG om du spør CB mann om utsalgssted, Det hadde vært HELT FANTASTISK;) Fortsatt god helg. Hilsen fra meg i Bergen

    SvarSlett